Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

LAGO DI VARESE LIDO DI SCHIRANNA ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 // LAGO DI VARESE LIDO DI SCHIRANNA

LAGO DI VARESE LIDO DI SCHIRANNA ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

Στην λιμνη του Βαρέζε (Lago di Varese) βρεθήκαμε για απογευματική βόλτα ενώ είχε προηγηθεί καταρρακτώδης βροχή. Πρόκειται γιά μια μικρή αλπική λίμνη που έχει χαρακτηριστικό σχήμα παπουτσιού, και ανήκει και αυτή στις λεγόμενες 7 λίμνες της επαρχίας Βαρέζε (με μεγαλύτερη τη Lago Maggiore). Τα νερά της λίμνης είναι μολυσμένα από τα παρακείμενα εργοστάσια και απαγορεύεται το κολύμπι.


... παρ' όλα αυτά καμμιά δεκαριά κύκνοι και άλλες τόσες πάπιες κολυμπούσαν στα θολά νερά ...



Η πόλη του Βαρέζε (Varese) δεν βρέχεται από την λίμνη, το επίνειο της ονομάζεται ακτή Σκιράνα (Lido di Shiranna). Εκεί συναντήσαμε ένα υπέροχο, καταπράσινο πάρκο, που προσέφερε διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ιδιώς για τα παιδιά είναι ένας μικρός παράδεισος και τα έβλεπες να τρέχουν απο παντού καταχαρούμενα! Μέσα στο πάρκο απαγορεύεται η διέλευση μηχανοκινούμενων μέσων. Επιτρέπεται όμως η είσοδος ζώων και πράγματι είδαμε πολλά σκυλάκια να χαίρονται το χορτάρι και την ανοιχτωσιά. Να σημειώσω ότι πουθενά δεν είδαμε μία τόση δα ακαθαρσία σκύλου, οι ιδιοκτήτες φρόντιζαν να τις εξαφανίζουν εγκαίρως...
Στο Lido di Schiranna διέξαγονται κωπηλατικοί αγώνες και υπήρχαν οι ανάλογες εγκαταστάσεις. Το 2013 είχαν διεξαχθεί μάλιστα και παγκόσμιοι αγώνες κωπηλασίας, υπήρχε και μία κατασκευή σαν πύργος αναμετάδοσης η οποία όμως σήμερα ήταν μάλλον εγκαταλελειμμένη.
Φημισμένη είναι η ποδηλατική διαδρομή που ξεκινάει από αυτό το σημείο και διατρέχει όλη την περιφέρεια της λίμνης; κατά μεγάλο μέρος ακολουθεί την όχθη, υπάρχουν όμως και σημεία που απομακρύνεται από αυτήν. Είναι γενικά εύκολη διαδρομή, μπορούν να την διατρέξουν και παιδιά, η μέγιστη ανηφόρα φτάνει τα 200 μέτρα, τα συνολικά χιλιόμετρα είναι περίπου 28, και ο μέσος χρόνος γιά να την διατρέξει χαλαρά ένας ποδηλάτης είναι 4 ώρες.


... οι λιγοστοί κύκνοι μας αποχαιρέτισαν κατευθυνόμενοι προς το ηλιοβασίλεμα ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπαμαι, αλλα ολα τα ανωνυμα μηνυματα δεν θα παιρνονται υπ'οψιν και θα διαγραφονται.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.