Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

MOTTARONE ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 // MOTTARONE GIUGNO 2016

MOTTARONE ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Τις μέρες που βρεθήκαμε στην Ιταλία, ο καιρός δεν ήταν και πάρα πολύ καλός. Παρ' ότι ήμασταν πάντα υπό την απειλή της βροχής καταφέραμε να επισκευτούμε διάφορα όμορφα μέρη γύρω από τις πολλές και όμορφες λίμνες της περιοχής. 
Η Lago Maggiore είναι μία πανέμορφη λίμνη με πολλά αξιοθέατα. Προσπεράσαμε την λιγότερο γραφική, αλλά συμπαθητική Stresa με τα εντυπωσιακά πολυτελή ξενοδοχεία, αφού την έχουν επισκευτεί ήδη στο παρελθόν, και ανεβήκαμε στα 1492 μέτρα, στο Mottarone. Ενα πράγμα που μας παραξένεψε ήταν ότι ο δρόμος που οδηγούσε στον προορισμό μας, περνούσε μέσα από ιδιοκτησία της κραταιάς οικογένειας των Borromei, στην οποία ανήκουν μεγάλα τμήματα γης στην περιοχή, καθώς και τα νησάκια απέναντι από την Stresa, τα οποία αποτελούν διάσημο τουριστικό αξιοθέατο; γιά να διασχίσουμε λοιπόν αυτόν τον ιδιωτικό δρόμο καταβάλαμε ενα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό σε διόδια! 
Το Mottarone βρίσκεται σε ένα σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να δει και τις 7 λίμνες της περιοχής, ενώ στα Βορειοδυτικά ξεχωρίζει η επιβλητική κορυφή Monte Rosa των Άλπεων. Βέβαια, λόγω του καιρού, η θέα την ημέρα που πήγαμε δεν ήταν εξαιρετική... Σε παρακείμενες κορυφές εκτείνεται ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο, εξοπλισμένο με τα ανάλογα τελεφερίκ. Επίσης υπάρχουν 3-4 καταφύγια με ξενοδοχείο και εστιατόριο, και το Alpyland, τόπος ψυχαγωγιας για τους τολμηρούς, αφού διαθέτει ένα τρενάκι που κνείται με την βαρύτητα επάνω σε υπερυψωμένες από το έδαφος ράγες.





- τελεφερίκ και Alpyland (υπό βροχή...)


Στις ορεινές περιοχές την Λομβαρδίας, επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς πολέντα, μανιτάρια porcini και λουκάνικα! 
Τα πιάτα που διαλέξαμε ήταν :
- πολέντα με λουκάνικο


- πολέντα με λουκάνικο και μανιτάρια


- πολέντα με spezzatino, νόστιμο μοσχαράκι σε μικρά κομματάκια μαγειρεμένο σε σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπαμαι, αλλα ολα τα ανωνυμα μηνυματα δεν θα παιρνονται υπ'οψιν και θα διαγραφονται.
Mi dispiace, ma tutti i commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
Sorry to say, but all anonymous comments will not be considered and therefore deleted.